آموزش

آموزش تایمرها در ISPSoft دلتا

برای استفاده از بلوک تایمر دو روش وجود دارد:
روش اول – تایپ دستور TMR
می توان به صورت زیر تنظیمات را به تایمر اعمال کرد. البته فقط با تایپ TMR نیز می توان بلوک تایمر را فراخوانی کرد و سپس مقادیر و تنظیمات را اعمال نمود.
1- رجیستر تایمر در تصویر بالا همان تعداد رجیسترهایی است که هرکدام از پی ال سی ها به صورت داخلی برای این منظور به خود اختصاص داده اند و هرکدام از این رجیسترها دارای خصوصیات مختلفی است. با توجه به دستورالعمل هر پی ال سی باید آدرس مناسب را انتخاب کرد. برای مثال در PLC دلتا سری 14SS2 داریم:
این PLC دارای 256 تایمر از 0 تا 255 میباشد. هر کدام از این تایمرها دارای ویژگی‌هایی هستند که توجه به آن ها ضروری است. برای مثال تایمر صفر تا 126 دارای ضریب 100ms هستند بدین معنی که تایم واحد برای این تایمر 100ms میباشد و برای داشتن 1ثانیه تایم ما باید مقدار تایمر را برابر 10 قرار دهیم.
2- همانطور که در قسمت قبل توضیح داده شد اگر نیاز باشد که از آدرس T1 استفاده کنیم و پس از طی 5 ثانیه عملی انجام شود مقدار زمان تایمر برای تنظیم را عدد 50 قرار می دهیم.
روش دوم – استفاده از گزینه API در قسمت درخت پروژه
به طور کلی برای استفاده از هر بلوکی می توان به این قسمت مراجه کرد و با یک کلیک بلوک مربوطه را وارد برنامه نمود. برای استفاده از بلوک تایمر نیز مانند تصویر زیر عمل می کنیم.
در بلوک تایمر در تصویر زیر که در نرم افزار نیز به همین صورت است داریم:
S1     رجیستر تایمر
S2   مقدار زمان تایمر برای تنظیم
به مثال زیر توجه کنید:
در این مثال ، بعد از این که رله X0 را روشن کردیم مقدار تایمر به عدد 50 می رسد، رله T1 عمل کرده و خروجی را روشن و ست می کند. اگر قرار بود منطق تایمر عملکردی خلاف مثال بالا را دارا باشد کافی بود از کنتاکت T1 بسته به جای باز آن استفاده می کردیم.
*آموزش های بیشتر را در همین سایت دنبال کنید*

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *